Huidconsult

geeft antwoord op vragen zoals b.v. welke verzorgingsproducten het beste bij jouw huid passen, afgestemd op jouw wensen / behoefte en gewoonten, van welke salonbehandelingen welke resultaten voor jou verwacht mogen worden, welke voedingssupplementen, aanvullende adviezen op het gebied van lifestyle de resultaten zullen ondersteunen. Een anamnesegesprek en huidanalyse maken deel uit van het huidconsult.

Het huidconsult richt zich ook op vroegsignalering bij dermatologische huideuvels.

Waarom is een huidanalyse zo belangrijk?

Een huidanalyse helpt inzicht te krijgen in de conditie en eigenschappen van jouw huid, zoals de vetgraad/sebum, vochtgraad/ hydratatie, pigmentbescherming of afwijkingen, elasticiteit en stevigheid, schilfering, vlekken, verstoppingen, aard en diepte van beschadigingen. De huidanalyse kan verlopen volgens verschillende methoden: visueel, eventueel m.b.v. de louplamp, elektronisch (Multi Skin Analyzer), reflexologisch volgens de Tradionele Chinese Geneeskunde, met behulp van de Skin Scanner (Woodlight analyse) en de Dr. Schüssler diagnosemethodiek.

Een zorgvuldige huidanalyse op een schone huid is de eerste stap om te komen tot een gericht advies en behandelplan voor echt resultaat. We kunnen zowel op als in de huid kijken.

Het gelaat is immers de spiegel van de gezondheid

Aan reflexzones van het gezicht kunnen we de interne conditie aflezen, de welbekende gezichtsdiagnose volgens de vijf elementen uit de TCM.

Volgens Dr. Schüssler tonen mogelijke tekorten aan celzouten, die essentieel zijn voor het goed functioneren van onze stofwisseling, eveneens in het gelaat specifieke kenmerken, die vaak als storend worden ervaren, onder andere het invallen van de botstructuur of van het bindweefsel of wallen / kringen rond de ogen, bruine vlekken, gerstekorrels, vetbultjes, roodheid, gesprongen adertjes, enzovoorts.

Door een juiste huidanalyse en gelaatsdiagnostiek krijg je dus een persoonlijk advies op maat voor de juiste verzorgingsproducten en behandelingen voor een mooiere en gezonde huid..

N.B. Een intake is gratis en betekent dat je in behandeling komt en vooraf gegevens verstrekt die van belang zijn voor je (kuur-) behandeling, niet te verwarren met een Huidconsult.

Untitled-3
B3_quadrat
KLEURENMASKER-GEZICHT

Huidanalyse Sun Protection Factor

Onze natuurlijke zonbescherming wordt bepaald door de snelheid waarmee ons pigment in de huid wordt aangemaakt en de aanwezige hoeveelheid daarvan voor een optimale bescherming tegen schadelijke invloeden van het juist zo gezonde zonlicht, m.n het UVA en UVB.

Met de huidanalyse SPF bepalen we de hoeveelheid beschermend pigment, duur en intensiteit in relatie tot plaats, tijd en seizoen, voor een veilige blootstelling aan de zon. Tevens geeft de analyse aan welke SPF oftewel zonbeschermingsfactor jouw huid nodig heeft.

Regelmatig strandbezoek in eigen land kan ook een speciale bescherming vereisen, evenals b.v. een vakantie naar een zongebied of wintersport hoog in de bergen.

De zonschade kan door gerichte bescherming in belangrijke mate worden beperkt of voorkomen.

Laat je daarvoor deskundig adviseren bij

DermaVitalia health & beauty!